Glavna tema – Joga smijeha

Organiziramo  jogu smijeha za zaposlenike u prostorijama tvrtki za vrijeme ili nakon radnog vremena ili u sklopu domjenaka, kongresa, teambuildinga ili nekih drugih evenata.

Radionicu vode certificirani voditelji Jelena i Davor Rogić koji kontroliraju grupu, daju instrukcije za različite vježbe smijeha, disanja i opuštanja.

Joga smijeha jedinstven je sustav vježbi koje je razvio doktor medicine Madan Kataria kao kombinaciju vježbi smijeha i disanja.

Njegova motivacija je činjenica da mozak ne prepoznaje razliku između spontanog i namjernog smijeha. U oba slučaja stvara endorfine, hormone sreće i tako doktor Kataria stvara koncept SMIJANJA BEZ RAZLOGA.

Kroz duboki udah i kratke izdahe popraćene zvukovima ”ha ha ha ha” mozak prima informaciju da se nešto veselo događa, počinje stvarati hormone sreće i ubrzo dolazi do pravog iskrenog smijeha. Također pokreće se rad dijafragme i dolazi do kvalitetnijeg i potpunijeg disanja.

Jedan od ciljeva koje je dr.Madan Kataria želio postići vježbama smijeha je da doprinese stvaranju mira u svijetu, odnosno nenasilju. Popularnost ovog pokreta je brzo rasla, pa tako danas postoji preko 6.000 klubova smijeha, u više od 65 zemalja.

 

Dragačija televizija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *