Činčile su zakon

Prilog s prekrasnog eventa fotkanja u organizaciji Udruge Prijatelji životinja na Cvjetnom trgu

ZAUZMI POZU I RECI: ”ČINČILE SU ZAKON”
Prijatelji životinja pozvali u subotu 16. 4. na fotkanje na zagrebačkome Cvjetnom trgu. Građani su zaustavili trenutak s poznatima, gradonačelnikom i maskotom Činči u fotokabini ”Photo Booth”.
Nakon što je kampanja ”Činčile su zakon” ugledala svjetlo dana na plakatima diljem Hrvatske i putem videoporuka njezinih ambasadora: Gorana Višnjića, Vanne, Ivice Kostelića, Luke Nižetića i Ive Šulentić, u subotu 16. travnja 2016. od 11 do 13 sati zaživjela je i na zagrebačkome Cvjetnom trgu.  
Predstavnike medija i građane dočekali su Bojan Jambrošić, Dalibor Petko, Dino Jelusić, Drago Plečko, Đurđica Vorkapić, Ibrica Jusić, Lea Dekleva, Nenad Borgudan (Detour), Robert Bošković i drugi poznati. Pridružio im se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
To je bila prilika za sve zainteresirane da aktivno podrže kampanju pozirajući s poznatima u fotokabini ”Photo Booth” s rekvizitima te tako šire poruku kampanje ”Činčile su zakon”.
”Slika govori više od riječi i upravo zato pozivaju se svi da virtualnim i ostalim prijateljima pokažu svoj pozitivan stav o zabrani uzgoja životinja za krzno. Svi koji se slažu s Goranom, Vannom, Ivicom, Lukom i Ivom te žele pomoći činčilama, psima i ostalim životinjama, na najlakši mogući način mogu uputiti i svoje prijatelje, poznanike i obitelj da dignu glas za bolji Zakon o zaštiti životinja”, istaknuo je Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.
Zainteresirani su mogli istoga trena učitati fotografije na Facebook, Twitter i e-mail, izravno iz kabine Photo Bootha, a dobili su i printanu fotografiju za uspomenu na svoju podršku kampanji.
U Hrvatskoj je još od 2007. godine donesena zabrana uzgoja životinja za krzno, koju je podržalo više od 73 posto građana. Takvu značajnu odluku donijele su države kao što su: Ujedinjeno Kraljevstvo, Austrija, Slovenija, Makedonija, Srbija i BiH, a mnoge države idu prema zabrani. Umjesto vraćanja unatrag, ova izmjena Zakona može se iskoristiti za poboljšanje zakonskih odredbi, poput uvođenja zabrane ubijanja pasa u skloništima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *